Splićani, oprez: Sumnjive Romkinje vrte se oko prizemnih stanova na Sućidru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Zahvaljujući susjedi s višeg kata, spriječena je krađa…
Danas je na stranicama Gradskog kotara Sućidar osvanula zanimljiva obavijest. Navodno su u Krležinoj ulici viđene dvije Romkinje. No, to ne bi samo po sebi ništa značilo, da nisu zamijećene kako “vrebaju” prizemne stanove, posebno one s otvorenim prozorima ili balkonima.

Jedna je pazila da ih nitko ne vidi, dok je druga pokušavala ući na balkon. Srećom, u namjeri ih je spriječila susjeda. Čim je zaprijetila policijom, dale su petama vjetra. No, to ne znači da se sutra možda neće vratiti ili se pak prebaciti u neki drugi kvart.

– Poštovani Sućidrani. Objavljujemo nešto važno, jer sam još uvijek predsjednik G/K (tehnički do izbora). Dakle ide obavijest Vama na znanje bez komentara; Danas (ponedjeljak) oko 14:45 primijećene dvije cure (vjerojatno Romkinje), tamnije puti koje ne pričaju hrvatski. Promatraju stanove u prizemlju i ulaze preko terace. U Krležinoj sa južne strane jedna je ušla u balkon dok je druga vani pazila da netko ne dođe. Srećom je susjeda koja živi kat poviše vidjela i zaprijetila policijom. Otišle su u smjeru prema Kukuljevićevoj.
Dragi stanari koji ste u prizemlju, visokom prizemlju, općenito nižim katovima budite oprezni i ne ostavljajte otvoren prozor ili balkonska vrata. Ukoliko primjetite te dvije cure i budu vam sumnjive obratite se policiji. Roda !!!.- objavljeno je na Facebook stranici kotara Sućidar.

Nije neobično da lopovi vrebaju stanove u ljetnim mjesecima, a upravo policija svake godine u vrijeme godišnjih odmora upozorava na opasnost od provale u stanove koji su prazni. Zato se stanare uglavnom upozorava da pripaze na kretanje nepoznatih ljudi po stubištima zgrada, kao i da “bace oko” na stanove čiji su vlasnici na godišnjem odmoru.

Share.

Leave A Reply