Split ulaže 20 milijuna kuna za održavanje prometne infrastrukture

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gotovo 20 milijuna kuna ove će godine Grad Split uložiti u održavanje svojih prometnica, parkirališta i nogostupa, poboljšanje sustava za odvodnju te sanaciju potpornih zidova, priopćeno je iz Banovine.

U godišnjem planu Investicijskog održavanja, za koje je predviđeno 15 milijuna kuna – što je dvostruko više nego prošle godine, nalaze se netom započeti radovi na Trsteniku (ulica Put Trstenika od rotora na križanju s Bračkom ulicom do Poljičke ceste) i na Mejama (u Mihanovićevoj ulici od Supilove do Marasovićeve ulice), ali i brojni drugi među kojima su radovi izvanrednog održavanja Gajeve ulice, Matoševe ulice, sanacija ulice Put sv. Lovre, Mostarske ulice, dijela Zvonimirove ulice u Slatinama te sanacija kamenih ploča u Šegvićevoj ulici na Bačvicama i izgradnja pristupne rampe za osobe s invaliditetom na ulazu u park Sustipan.

Ovakvo, investicijsko održavanje prvi je put uvedeno u Proračun Grada Splita u 2019. godini. Prošle godine kroz taj su program sanirane Hercegovačka, Vukovarska i Starčevićeva ulica, nogostup, potporni zid, drvored i javna rasvjeta u Bračkoj ulici, potporni zid u Pupačićevoj ulici, parkiralište za turističke autobuse u Kopilici i potporni zid u ulici Put Spahija u Sitnom, a ukupan iznos izdvojenih sredstava bio je oko sedam milijuna kuna.

Osim investicijskog, za ovu godinu isplanirano je i redovno održavanje kolničkih površina, a od većih zahvata izdvajamo sanaciju ulica Vrh Visoke i Stepinčeve, dijelova Mostarske i Perunove ulice u Žrnovnici, Zagrebačke kod realke te ceste oko trga ispred HNK. Iz plana redovnog održavanja izvan kolničkih površina valja spomenuti sanaciju potpornog zida u Ivankovoj ulici u Stobreču, sanaciju ploča u ulici Ruđera Boškovića i sanaciju platoa ispred pošte na Mertojaku.

Planom za 2020. godinu utvrđen je početak i rok svakog projekta, a građani će o istima biti navrijeme obaviješteni, poručuju splitski gradski oci.

Share.

Leave A Reply