Splitski srednjoškolci već mjesec dana se smrzavaju u učionicama; Pet škola ostalo bez grijanja, u dvije danas riješen problem, drugi se okrenuli ‘privremenom rješenju’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srednje škole koje se nalaze u Teslinoj ulici na Spinutu prije skoro mjesec dana zbog kvara na cjevovodu su ostale bez grijanja. Riječ je o Elektrotehničkoj, Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku, Srednjoj tehničkoj prometnoj te I. i II. Gimnaziji koje imaju zajedničku toplanu.

– Do kvara na cjevovodu je došlo 13. studenog. Kako niti jedna škola samostalno nema sredstava za popravak, nakon zajedničkog sastanka svih ravnatelja škola uputili smo zahtjev Županiji kako bi nam pomogli. Oni su poslali svoju ekipu kako bi identificirali mjesto kvara i pokušali ga riješiti, a navodno je došlo do kvara u cijevi u podu, objasnio nam je Igor Radanović, ravnatelj Elektrotehničke škole. 

Ističe kako mjesta panici nema te kako su oni u svojoj školi riješili alternativno grijanje.

– Kako su došli hladniji dani mi smo kupili dodatne grijalice kako bi ugrijali učionice koje nemaju klima uređaje. To je privremeno rješenje i nadamo se kako će se ovaj problem brzo riješiti, kazao nam je ravnatelj Radanović.

Kotlovnica se nalazi u zgradi I. Gimnazije i pod njihovom je nadležnosti, a ravnateljica Dobrila Gotovac Stipaničev nam je objasnila kako su proteklih desetak dana ekipe na terenu istraživale otjecanje vode kroz cijevi kako bi utvrdili točno mjesto kvara. 

– Danas je proradilo grijanje u našoj zgradi što obuhvaća našu školu, II. Gimnaziju, OŠ Spinut te Kineziološki fakultet. Čim smo uočili kvar kontaktirali smo Županiju i oni su odmah izašli na teren. Moram pohvaliti njihovu reakciju, sve je teklo bez problema.

Ne znam točno kada će proraditi grijanje u drugom kompleksu zgrada koje obuhvaća Elektrotehničku, Tehničku i Prometnu školu, rekla nam je ravnateljica Gotovac Stipaničev.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply