Stanovnici Plokita najavljuju prosvjed zbog nedostatka parkinga: ‘Navečer po 15 minuta kružimo po kvartu i tražimo mjesto’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Splitu nedostaje tisuće i tisuće parkirnih mjesta, a kotar Plokite dijeli sudbinu ostalih gradskih kotara, poručuju iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’.

– No, za razliku od drugih kotara, već dugi niz godina ni Grad Split ni sadašnje ni prethodna vijeća kotara, nisu učinili baš ništa po pitanju pokretanja rješavanja ovog gorućeg problema. Građanima Plokita je puna kapa da navečer po 10, 15, pa i više minuta kruže u kvartu, da bi napokon ugledali slobodno parkirno mjesto. Nerijetko njihovi automobili, nažalost nađu mjesto za parkiranje, samo na zelenoj površini. Kod pojedinih zgrada susjedi se međusobno zarađuju automobilima – poručuje Denis Pejković iz Inicijative i dodaje kako građani plaćaju kazne pauk službi, prometnom redarstvu i prometnoj policiji. 

Ističe kako tržnica na Plokitama zbog priljeva vozila prijepodne, a osobito petkom i subotom, stvara dodatne probleme. 

– Subotom proći autom kroz Vinkovačku je prava avantura zbog parkiranih automobila na cesti. Prometno redarstvo i policija ulažu napore, ali situacija je i dalje nezadovoljavajuća. Građani Plokita sve više gube strpljenje i vrijeme je da se konačno kaže: ‘dosta je, dame i gospodo iz gradske uprave i vijeća kotara pokrenite se konačno’. Prosvjed će biti organiziran jedne subote u jutarnjim satima kod tržnice na Plokitama i to šetnjom preko pješačkih prijelaza. Sve, naravno ovisi i o epidemiološkoj situaciji. Sve će biti provedeno i organizirano po zakonu – dodaje Pejković.

Građanska inicijativa ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’ će biti organizator. 

– Imamo pouzdanu informaciju da se skupina mladih stanovnika Plokita također sprema na prosvjed, jer su nezadovoljni rješavanjem komunalnih problema u kotaru. Ovim putem ih pozivamo na suradnju, a ako će ići samostalno, nek se pridržavaju zakona. Prosvjedi u Splitu su već organizirani na Spinutu, Bolu, Bačvicama, Mejašima… Problemi su riješeni ili su se počeli rješavati. Pozivamo građane Plokita da nam se pridruže, a i pomognu u organizaciji. Znamo da to neće biti samo jedan prosvjed. Mi jesmo poznati kao Siromašna četvrt, ponosni smo na svoje ime, ali konačno želimo skinuti etiketu zaboravljene četvrti – poručuju iz GI ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply