TURISTIČKI REZULTATI Split bilježi najveći rast prometa, približio se najboljim pretpandemijskim godinama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U kolovozu se turistički promet Splitsko-dalmatinske županije približio najboljim pretpandemijskim godinama i značajno popravio ukupan rezultat dosadašnjeg dijela godine.

Tako je prema sustavu eVisitor u komercijalnom smještaju u tom mjesecu u Srednjoj Dalmaciji bilo 812.896 gostiju koji su ostvarili 5.216.639 komercijalnih noćenja. U odnosu na lanjsku godinu to je rast od 59 posto u dolascima i 45 posto u noćenjima. U usporedbi s kolovozom 2019. godine, u Splitsko-dalmatinskoj županiji ovog je kolovoza ostvareno gotovo 93 posto noćenja ostvarenih u toj najboljoj poslovnoj godini. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Češke i Francuske.

U tom rezultatu najveći rast imao je grad Split koji je zabilježio 149.584 dolazaka i 578.394 noćenja što je rast od 210 posto u dolascima i 81 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Makarska je sa 69.410 dolazaka i 444.358 noćenja u kolovozu zabilježila rast od 61 posto u dolascima i 55 posto u noćenjima, a zatim po ostvarenim dolascima i noćenjima slijede Omiš i Baška Voda.

I svih osam ovogodišnjih turističkih mjeseci u fizičkom prometu su iznad očekivanja pa je tako u komercijalnom smještaju u prvih osam mjeseci na području Srednje Dalmacije boravilo 1.853.430 turista koji su ostvarili 11.082.182 noćenja. Tako je ostvaren rast za osam mjeseci od 65 posto u dolascima i 52 posto u noćenjima u odnosu na lanjsku godinu. 

U cijelom dosadašnjem tijeku turističke godine, u svih osam mjeseci struktura najbrojnijih gostiju ostala je jednaka onoj iz kolovoza, pa je tako najviše gostiju u dosadašnjem dijelu godine došlo iz Poljske, Njemačke, Češke, BiH i Francuske.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply