U Banovinu stiglo Betlehemsko svjetlo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi, prijateljstva i dobrih želja danas je stiglo u splitsku Gradsku upravu. Gradonačelniku Ivici Puljku fenjer s plamtećim svjetlom predali su predstavnici Splitsko skautskog zbora na čelu sa predsjednikom Edijem Perićem, tajnikom Leom Rojom i načelnicom Ivanom Jarebicom.

-Hvala vam što ste došli i što održavate ovu lijepu tradiciju u predblagdansko vrijeme.- poručio je predstavnicima Splitskog Skautskog zbora gradonačelnik Ivica Puljak.

Splitski izviđači 29. put za redom donijeli su Betlehemsko svijetlo u nedjelju, 11. prosinca 2021. u Katedralu sv. Duje. Događaj je izvorno organiziran 1986.godine od austrijske Broadcasting Company   ORF (Linz) i dio je velike dobrotvorne misije – Svjetlost u tami, za djecu u potrebi u Austriji i inozemstvu. Od 1989. godine došlo je do suradnje između izviđača i vodiča u mnogim zemljama, što je omogućilo da Betlehemsko svjetlo mira putuje diljem Europe. Od tada Betlehemsko svjetlo, kao simbol dobrih osjećaja u blagdanima Božića, tradicionalno skauti prenose iz Betlehema, preko Beča, Zagreba, pa do Splita i dalje. Smisao ove aktivnosti je mladima približiti suštinsku poruku ovog važnog kršćanskog blagdana kroz “svjetlo” koje nadvladava “tamu”, za mir i dobro koje promiče Skautska organizacija u odgoju svojih članova.

Share.

Leave A Reply