U centru Splita osvanuo transparent za gradonačelnika Oparu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U srijedu ujutro je na splitskom hotelu Marjan osvanuo transparent kojim nepoznati “borac za pravdu” proziva gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

Naime, nepoznati autor pita Oparu zašto povlači tužbu protiv Darka Miladina.

Podsjetimo, sudski spor oko prostora u Dioklecijanovoj palači vodio se između Grada Splita i Darka Miladina, bivšeg igrača “Hajduka”, a udruga “Adria Art Annale” uključila se kao umješač u proces između Banovine i Miladina koji je ušao u prostor i nije ga htio napustiti unatoč traženju Grada da to učini.

Nekretnina je u rujnu prošle godine postala vlasništvo države, a postupak upisivanja sporne prostorije u državni portfelj (ranije se vodila kao općenarodna imovina, op.a.) pokrenut je, izgleda, na zahtjev samog ulagača kojemu taj prostor treba za njegov hotel.

– Split ubrzano gubi osnovne funkcije jednoga grada. Niz udruga je izbačeno iz jezgre za potrebe gradnje novih hotela. Hrvatska udruga likovnih umjetnika kao najstarije strukovno udruženje upravo je pod opsadnim stanjem od strane susjednog luksuznog restorana koji se želi dodatno proširiti. Povlačenjem tužbe protiv Miladina šalje se jasna poruka nezasitnim poduzetnicima – rekao je sredinom veljače Antej Jelenić, predsjednik udruge “Adria Art Annale”.

Share.

Leave A Reply