U KBC-u Split nedostaje opreme i medicinskih sestara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitskom KBC-u nedostaje više od stotinu medicinskih sestara, ali to nije jedino što bolnici nedostaje. Osoblje se bori i s nedostatkom opreme.

Takvo stanje je zabrinjavajuće jer je to druga po važnosti hrvatska bolnica i jedina velika u regiji. Gravitira joj oko milijun ljudi.

“Sestra mora biti svestrana i na sve moguće načine pokušat nedostatak taj nadoknadit, pa tako znači ili duplamo smjene, jedna drugu pokrivamo, koliko god je to moguće”, rekla je Dijana Blažević, glavna medicinska sestra Klinike za psihijatriju KBC-a Split za RTL.

Osim toga, problem je i nedostatak opreme. Činjenicu da je splitska bolnica jedna od najopterećenijih u državi potvrđuje i to što raspolaže s tek dva uređaja za magnetsku rezonancu i četiri CT-a,

“Radimo svih pet dana u tjednu, dvije smjene. Često to se zna dogodit i navečer do deset sati, radimo i subotom. Naravno, uz redovita dežurstva koja imamo svaki dan, 24 satna dežurstva, tako da na dnevnoj razini preko našeg zavoda prođe i preko 1000 pacijenata”, objasnio je za RTL Krešimir Dolić, predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju KBC-a Split.

“Jučer među svojim prvim suglasnostima potpisao suglasnost za određene uređaje u KBC-u Split. A to su konkretno: jedan digitalni mamograf, tri ultrazvuka te jedan CT uređaj”, poručio je Vili Beroš, ministar zdravstva.

Share.

Leave A Reply