U obnovu športskih igrališta uložena dva milijuna kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U 2021. godinu grad Split ušao je s brojnim obnovljenim športskim igralištima ukupne vrijednosti preko dva milijuna kuna.

Tako su u cijelosti završeni radovi na postavljanju nove umjetne trave na športskim igralištima na Kmanu i Visokoj, dok su radovi na igralištima na Kamenu i Sitno Donjem u punom jeku i uskoro će biti završeni. Ukupna vrijednost nove umjetne trave je 460 tisuća kuna.

Nadalje, na radost rekreativaca i djece, Športsko-rekreacijski centar Blatine-Škrape dobio je malonogometni teren – cageball vrijedan 75 tisuća kuna, a elastičnu športsku podlogu Grad Split je postavio na košarkaškim igralištima na Pujankama, Visokoj i na Žnjanu, u vrijednosti 160 tisuća kuna. Na igralištu pri Gradskom kotaru Ravne njive ugrađena je asfaltna podloga, vrijedna 55 tisuća kuna.

Također je završena izgradnja konstrukcije nove tribine i pristupnih staza na ŠRC Baterije u ukupnoj vrijednosti od 220 tisuća kuna. Privode se kraju i radovi na sanaciji i uređenju svlačionica i prostora pri NK Poljičanin-Srinjine vrijedni 600 tisuća kunu.

Zaštitne ograde postavljene su oko igrališta pri gradskim kotarima i mjesnim odborima Split 3, Visoka, Plokite, Ravne njive, Sitno Donje i Pujanke, a vrijednost investicije je 400 tisuća kuna.

– U posljednje tri godine u našem su fokusu unaprjeđenje športske infrastrukture s naglaskom na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju športsko-rekreacijskih centara i igrališta na području kotareva i mjesnih odbora. Cilj je našim mladim sportašima, rekreativcima, kao i svim našim građanima, bez ikakve naknade, pružiti slobodu uživanja u športu, a kroz pravu infrastrukturu i kvalitetno uređen prostor – kazao je Igor Maretić, voditelj Odsjeka za sport Grada Splita.

Share.

Leave A Reply