U splitskom hotelu smješteni putnici iz Ancone, rezervacije soba za goste i dalje su omogućene

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Posljednji putnici s trajekta Marco Polo, koji su iz Ancone pristigli u splitsku luku, uspješno su uplovili u karantenu hotela Zagreb na Duilovu. 

Do odredišta su došli u kolima hitne pomoći praćeni djelatnicima u zaštitnim odijelima, a svaki je putnik na sebi nosio zaštitnu masku.  

Cijeli hotel opasan je policijskim službenicima, a za oboljele od koronavirusa pripremili su cijeli blok C s 20 preuređenih soba. Odlučeno je da će u jednoj sobi boraviti i da će se u njoj liječiti po jedna zaražena osoba.  

Bolesnicima i liječnicima omogućeni su antiseptici, svi potrebni uređaji i jednokratna odjeća. Naime, nakon korištenja odjevnih predmeta, potrebno ih je baciti, a potom i zamijeniti novima.  

Također, ukoliko oboljelima netko donese hranu ili lijekove, prije toga će morati odjenuti skafander kako bi zaštitio sebe i onemogućio daljnje širenje virusa. 

Hotel Zagreb je i dalje otvoren za goste te se rezervacije i dalje obavljaju. S obzirom na to da je blok C u kojem se nalazi sama karantena odvojen od ostatka hotela, posjetitelji ne bi trebali strahovati od zaraze virusom. 

Od 93 putnika u karantenu je pristiglo 28 stranih i 9 hrvatskih državljana koji nemaju adekvatne uvjete kod kuće za samoizolaciju.  

Devet Talijana je trebalo biti vraćeno u Anconu, no Jadrolinija je ukinula spomenutu liniju stoga su ostali smješteni u hotelu. Za sada nije poznato kada će se i kako vratiti u državu, ali su odbili biti u karanteni 14 dana. 

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply