Uređuje se Dječji grad na Marjanu: Obnavlja se gledalište, posadit će se povrtnjak, sanirati pozornica…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U tijeku su radovi na uređenju Dječjeg grada na prvom vrhu na Marjanu, pokraj Zoološkog vrta.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima obišao je građevinske radove kojima se teren prilagođava za montažu raznih interaktivnih dječjih igrala koja će biti zabavno-edukativnog karaktera.

Radnici tvrtke „Ima-projekt“ upravo rade i na obnovi gledališta, a potom slijede radovi na sanaciji pozornice. Također, vrlo brzo će se pristupiti formiranju povrtnjaka s plodnom zemljom, a montirat će se i ranija, sada sanirana oprema dječjeg igrališta.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo viđenim izrazivši uvjerenje kako će Dječji grad uskoro biti mjesto koje će svojim sadržajima privlačiti male i velike Splićane.

– Želim ovdje vidjeti vesela lica splitske djece koja guštaju u aktivnostima, ali i educiraju se o važnosti Marjana kojeg treba čuvati. Neka ovo bude i mjesto sretnih obiteljskih druženja – kazao je.

Revitalizacija nekad popularnog Dječjeg sela obavlja se u sklopu EU projekta “Marjan 2020. – Brdo prošlosti oaza budućnosti” sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Osnovni cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Jedan od ciljeva je i povećanje privlačnost prirodne i povijesne baštine samog Marjana, a kroz razne oblike edukacije.

Share.

Leave A Reply