Uređuju se dječja igrališta na Spinutu, Plokitama i Bolu – Čuvajmo ih!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split trenutno izvodi radove sanacije i održavanja tri dječja igrališta. Tako se na igralištu u Karamanovoj ulici na Spinutu radi pojačano održavanje koje podrazumijeva izmjenu devastiranih naprava i ostale urbane opreme. Na igralištu se postavlja nova ograda, a rekonstruirat će se i postojeće ljuljačke te toranj s toboganom. Na igralištu će uz sanaciju postojećih naprava biti postavljeni i novi vrtuljak, klackalica, naprava na opruzi i kombinirana naprava za djecu do 8 godina. Također će se postaviti i nova komunalna oprema, odnosno pripadajuće klupe i koševi. Ukupna vrijednost rekonstrukcije je 150 tisuća kuna.

Radi se i kompletna sanacija igrališta u Iločkoj ulici na Plokitama gdje je nužna izmjena svih sprava i ograda. Upravo na ova dva igrališta nužne su česte intervencije i popravci, obzirom da su ova igrališta učestala meta vandalizma. Radovi na igralištu počinju sredinom veljače, a nakon postavljanja nove ograde, igralište će dobiti nove njihalice, kombiniranu napravu s dva tornja, penjalicom i toboganom za djecu od 5 do 12 godina te kombiniranu napravu s dva tornja, lučnim mostom i malim toboganom za djecu od 2 do 8 godina. Igralište će dobiti i pripadajuću komunalnu opremu, a vrijednost ove rekonstrukcije je 250 tisuća kuna.

U ovom ciklusu uredit će se i igralište u Dubrovačkoj ulici na Bolu, a u suradnji s gradskim kotarom Bol koji će financirati građevinske radove i ogradu, dok će Grad postaviti naprave za igru i antitraum podlogu. Na igralištu će biti postavljen toranj s toboganom, dvije ljuljačke, klackalice, vrtuljak, naprave na opruzi te kombinirana naprava za djecu od 2 do 8 godina te pripadajuća komunalna oprema. Zahvat je vrijedan ukupno 170 tisuća kuna. Uređenjem ovog igrališta uklonit će se postojeće, neuvjetno igralište na Mažuranićevom šetalištu, a zamijenit će ga novoobnovljeno u neposrednoj blizini.

Ovim putem apeliramo na neodgovorne građane da omoguće djeci sigurnu i ugodnu igru na površinama koje su za to namijenjene i pozivamo sve savjesne građane da vandalske činove uništavanja prijave nadležnoj gradskoj službi.

Share.

Leave A Reply