Ususret 8. festivalu „Ultra Europe“: Split spreman ugostiti 150 tisuća posjetitelja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon dvogodišnje pauze, Split će od 8. – 10. srpnja opet biti domaćin međunarodnog spektakla elektronske glazbe, festivala Ultra Europe koji će se održati na Parku mladeži. Da je sve spremno s organizacijskog aspekta potvrdili su sudionici jučerašnje konferencije za medije koja se održala u gradskoj luci. Prema riječima organizatora, Split očekuje najmasovnija Ultra do sada. – Nakon pandemijske krize i neizvjesnosti, skupili smo hrabrosti i uz velik interes ‘fanova’ te podršku Vlade, resornog ministarstva, Turističkih zajednica i svih partnera, odvažili se na održavanje Ultre. Za sada svi pokazatelji kažu da smo bili u pravu jer je interes nikad veći, a posebno je velik porast gostiju velike platežne moći, kazao je Joe Bašić, direktor Festivala, poručivši da kao odgovoran organizator žele dalje stvarati i razvijati ambijent koristan za društvo i razvojan za grad.

U ime grada domaćina velikom događaju podršku je dala povjerenica Vlade RH za poslove gradonačelnika, Mirna Veža: – Ovo je ozbiljan događaj koji ima velike pozitivne turističke i gospodarske učinke za naš grad. To je dobro i pozitivno za nas i naše građane. Naš fokus i imperativ je sigurnost tijekom održavanja događaja, pri čemu je presudna suradnja organizatora, našeg odjela redarstva i policije. Očekujem da budemo sinkronizirani i na visini zadatka kako bismo se predstavili kao grad kulture, baštine, zabave, ali i kao uređen, siguran i ozbiljan grad za naše građane i posjetitelje.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina, kazao je kako Vlada RH i Ministarstvo daju snažnu potporu projektu koji je prepoznat kao projekt od strateškog značaja. Naveo je podatke studije izrađene 2018. godine koji potkrjepljuju pozitivne učinke Festivala na BDP, a osobito na promociju i marketing Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske. Nemjerljive pozitivne turističke i marketinške učinke Ultre naglasili su i čelnici Turističkih zajednica grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Alijana Vukšić i Joško StelLa. Podršku i potvrdu spremnosti službi u nadležnosti Županije iskazao je zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, Stipe Čogelja, dok je ravnatelj Javne ustanove Športski objekti, Gordon Cerjan izvjestio kako pripreme na Parku mladeži teku po planu, s time da je ove godine unaprijeđen sustav zaštite infrastrukture, posebice travnjaka.

Share.

Leave A Reply