Više od 1250 studenata splitske Ekonomije potpisalo peticiju protiv odluke dekanata, stali su uz odluku rektora splitskog Sveučilišta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ekonomski fakultet u Splitu posljednjih je nekoliko sati najčešće spominjana takva ustanova u cijeloj Dalmaciji. Studenti nezadovoljni brojem kolokvija u samo jednom tjednu i dekanica koja cijelu situaciju brani činjenicom kako kolokviji nisu obavezni, kratak je presjek svega onoga što se događa na, popularno nazvanoj, splitskoj Ekonomiji.

I dok je rektor splitskog Sveučilišta, Dragan Ljutić jučer donio preporuku svim dekanima u kojoj ističe da je poželjno da u jednom tjednu bude najviše dva kolokvija, baš je zgusnut raspored istih izazvao val nezadovoljstva, polučio čak i neke teške riječi poput bezobrazluka i licemjerstva. 

Nastavak ove priče kazali su nam studenti. Naime, u manje od 24 sata više od 1250 studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu potpisalo je peticiju u kojoj žele usvajanje preporuke rektora Sveučilišta u Splitu, Dragana Ljutića vezanu uz izvođenje provjera znanja. 

Brojka je to koja, svakako, ne smije proći nezapaženo
– Studenti ne žele pisanje kolokvija online putem. Sasvim suprotno, mi želimo pisanje kolokvija na fakultetu, ali u većem vremenskom razdoblju. Osobno imam 7 kolokvija u četiri dana što je nemoguće pripremiti. Dosta nam je samo što se teško gradivo moralo svladati online putem, pa nam još dodatno zagorčavaju život koji u ovo vrijeme pandemije nije nimalo lagan – kaže nam jedan od studenata.

– Mi samo tražimo pravedan način studiranja, jednake mogućnosti za sve – zaključuje naš sugovornik.

 

Share.

Leave A Reply