Tragedija u SAD-u: putnički vlak iskočio iz tračnica, poginulo više osoba

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Putnički vlak u američkoj saveznoj državi Washington u ponedjeljak je iskočio iz tračnica na nadvožnjaku te je jedan vagon pao na autocestu, a drugi ostao visiti nad njom, pri čemu je više osoba poginulo, a brojni putnici su ozlijeđeni, priopćile su lokalne vlasti.
U nesreći je poginuo “više ljudi”, rekao je glasnogovornik lokalne policije novinarima, no nije naveo točan broj poginulih. U bolnice je prevezeno sedamdeset sedam osoba, od 78 putnika i petero članova osoblja. Četvero ljudi je teško ozlijeđeno, doznaje se.
Jedan vagon je pao na nekoliko automobila na autocesti pri čemu je nekoliko osoba u njima ozlijeđeno, ali nije bilo poginulih. Do iskakanja je došlo prvog dana početka korištenja novog željezničkog pravca između gradova Tacome i Olympie, što je bio dio projekta za skraćivanje vremena putovanja između tih mjesta, kako je u listopadu priopćio odjel za promet te američke države.
Novi pravac vodi uz autocestu i trebao je eliminirati točku zagušenja vlakova iz Tacome, navedeno je u priopćenju. Još nije poznato je li iskakanje vlaka tvrtke Amtrak povezano s uvođenjem novog pravca.
Amtrak je u međuvremenu potvrdio da je u vlaku bilo 78 osoba, no nije naveo pojedinosti o stradalima.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply