ADVENT U SPLITU: Kućice, klizališta, koncerti i bogat program za sve generacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Advent u Splitu će se održavati od 1. prosinca do 6. siječnja. Centar zbivanja bit će kućice i pozornica na Rivi, tradicionalnom mjestu okupljanja za Splićane tijekom cijele godine, a bogat i raznovrstan program pripremljen je i na Prokurativama, Zvončacu, Mertojaku te brojnim mikrolokacijama, na užem i širem području grada.

Simboličan početak iščekivanja Božića obilježit će se paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve Svetog Frane, uz prisustvo predstavnika Grada Splita te direktorice Turističke zajednice grada Splita Alijane Vukšić.

Obožavatelje zimskih radosti razveselit će velika klizališta koja će biti postavljena na Prokurativama i Mertojaku, a program ovogodišnjeg splitskog Adventa posebno je posvećen najmlađima. Od inovativne virtualne igre za djecu ‘Potraga za Djedom Božićnjakom’, preko tradicionalnih izvedbi Kazališta lutaka, do prigodnog programa za Svetog Nikolu ili dječjeg programa na Adventskoj fjeri Zvončac, mališani će gotovo svakog dana pronaći čaroliju Božića u centru grada.

Ljubiteljima kulture, Hrvatsko narodno kazalište Split priredit će iznimno popularne izvedbe ‘Orašara’, a Hrvatski dom ugostit će Novogodišnji bal, za koji će se, oni koji se odluče na kupnju ulaznica, moći pripremiti besplatnim tečajem valcera koji započinje već 28. studenog i održava će se svakog utorka.

Gastroadvent će i ovih blagdana kroz četiri vikenda promovirati autohtonu eno gastronomsku ponudu, a ljubitelji dalmatinske kuhinje sigurno neće zaobići ni Peškariju i tradicionalno dijeljenje bakalara na Badnjak, događaj koji zbližava sve generacije u božićnom duhu.

U organizaciji Fotokluba Split i Turističke zajednice grada Splita, svi zainteresirani će ponovno imati priliku ovjekovječiti uspomene na splitsku blagdansku čaroliju besplatnim fotografijama s božićnim motivom, a duh najljepšeg dijela godine će u svaki kutak grada donijeti FA Jedinstvo, kolendavajući trgovima.

Pomorska tradicija Splita bit će istaknuta punim jedrima Božićne regate, kao i polaganjem jelke u more, još jednom naglašavajući neraskidivu vezu grada Svetog Duje s morem.

Vrhunac Adventa očekuje se, kao i uvijek, posljednjeg dana u godini, a pripremljen je bogat program s brojnim poznatim imenima.

Nova će spektakularno uraniti na Pjaci, već od 15 sati, a Splićane i njihove goste će u 2024. godinu uvesti Doris Dragović, Grše i Kuzma & Shaka Zulu, koji jamče nezaboravan provod za sve generacije do ranih jutarnjih sati.

Blagdanski program će biti organiziran i na splitskom Kampusu, Trgu Gaja Bulata, Žrnovnici te brojnim ugostiteljskim objektima koji će, svakog dana u prosincu, pružiti nezaboravan blagdanski ugođaj.

Koncerte su već najavili Neno Belan & Fiumens, Vojko V, Psihomodo Pop i druge estradne zvijezde, cjelokupni program uskoro će biti objavljen na stranicama Turističke zajednice grada Splita, a Splićanima i njihovim gostima preostaje samo prepuštanje božićnom duhu na nekoj od čarobnih adventskih lokacija.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply