Barovi i restorani u Splitu za vrijeme sezone mogu raditi sat vremena duže

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPLITSKO gradsko vijeće izglasalo je prijedlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kojoj će barovi i restorani u obalnom području tijekom turističke sezone moći raditi sat vremena duže.

Barovi i restorani radit će izvan sezone od 6 sati do ponoći te petkom, subotom i dan uoči blagdana do 1 sat poslije ponoći, a od 1. svibnja do 30. listopada moći će produžiti radno vrijeme za po jedan sat.

Ako ishode rješenje nadležnog tijela da su provedene mjere za zaštitu od buke u noćnim satima, to bi značilo da tijekom tjedna u sezoni mogu raditi od 6 do 1 sat, a petkom, subotom i dan uoči blagdana do 2 sata poslije ponoći.

Od 1. svibnja do 30. listopada sat vremena duže mogu raditi ugostitelji na Trgu dr. Franje Tuđmana, na Trumbićevoj obali, Obali Hrvatskog narodnog preporoda, Trgu Republike i Obali Lazareta.

Prije glasanja o prijedlogu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata većina oporbe je napustila gradsku vijećnicu.

Gradsko vijeće je raspravilo 40-ak točki te je uglavnom davalo suglasnosti osnovnim školama i raspravljalo o odobrenjima izvođenja radova na nekoliko objekata na području Žnjana. Riječ je o hotelu, kao i o nekoliko zgrada stambene, ali i poslovne namjene. 

Share.

Leave A Reply