Braća Mamić i kompanija proglašeni krivima za organizirani kriminal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdravko Mamić, “savjetnik” Dinama , njegov brat Zoran Mamić, bivši direktor nogometnog kluba iz Maksimira te istaknuti HNS-ov dužnosnik Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar na Županijskom sudu u Osijeku proglašeni su krivim za oorganizirani kriminal i izvlačenje milijuna iz Dinama člime je oštećen i državni proračun.

U procesu ‘teškom’ 128 milijuna kuna. Braću Mamić i Vrbanovića USKOK je teretio se da su oštetili Dinamo za ukupno 115,8 milijuna kuna, dok je radnjama mlađeg Mamića i Pernara državni proračun oštećen za 12,2 milijuna kuna.

Na izricanju presude koja je počela u podne nije se pojavio niti jedan okrivljenik. Stariji Mamic dan ranije hrvatskoj javnosti obratio se iz Međugorja poručivsi kako vjeruje da će biti oslobođen, ali da na izricanje presude neće doći. Pernar i mlađi Mamić oslobođeni su po prvoj točki optužnice za djelo primanja i davanja mita.

Milan Pernar dobio je jedinstvenu kaznu zatvora od 4 god i 2 mjeseca, Zdravko Mamić osuđen je na 6 i pol godina, Zoran Mamić  na 4 godine i 11 mjeseci, a Damir Vrbanović na 3 godine.

Sudac je odmah naložio i plijenidbu Mamićevih nekretnina.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply