Grad Split i ove godine aplicirao na natječaj u svrhu osiguranja 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za djecu s teškoćama u razvoju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Već petu godinu za redom Grad Split prijavljuje EU projekt kojim će se učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnim školama osigurati pomoćnici u nastavi sa svrhom poboljšanja obrazovnih postignuća i razvoja osobnih potencijala.

Petom fazom projekta „S pomoćnikom mogu bolje V“ planira se pružiti podrška za 256 učenika s teškoćama u razvoju koji su uključeni u osnovnoškolske programe 29 osnovnih škola Grada Splita. Projektom se adresiraju detektirani problemi djece s teškoćama u razvoju vezani uz socijalnu uključenost i integraciju čime se uključuje 233 pomoćnika u nastavi i 5 stručnih komunikacijskih posrednika sa svrhom poboljšanja obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja djece.

Očekuje se da će projekt i u svojoj petoj fazi, kao i u prve četiri, rezultirati brojnim pozitivnim promjenama u poboljšanju samostalnosti kod učenika, samouvjerenosti i komunikativnosti, većim stupnjem socijalizacije te razvoju znanja, vještina i iskustava potrebnih za svakodnevnu društvenu interakciju djece s teškoćama u razvoju.

Projekt je za Grad Split pripremila i prijavila Razvojna agencija Split – RaST u sklopu Poziva Europskog socijalnog fonda „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“, uz osiguranje sve potrebne dokumentacije od strane gradske Službe za društvene djelatnosti. Ukupna vrijednost projekta je 10.781.828,40 kuna, uz mogućnost ostvarivanja bespovratnih sredstava u iznosu od maksimalnih 7 milijuna kuna.

Share.

Leave A Reply