Kreće uređenje izvanuličnih parkirališta na Rivi i Starom placu, trajat će dva tjedna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradska tvrtka Split parking ovog tjedna započinje s uređenjem izvanuličnih parkirališta na Rivi te na Starom placu (Zrinsko-Frankopanska). Ukupno je vrijeme trajanja radova za oba parkirališta 15 dana, po otprilike tjedan dana za svako parkiralište.

Prvo je redu ono na Rivi. S uređenjem se počinje danas ako vremenski uvjeti to dopuste.

Za cijelo vrijeme trajanja radova parkirališta će biti dostupna korisnicima, no u manjem obujmu. Određeni će se dijelovi ograditi dok se na njima budu izvodili radovi. 

Na Rivi će se tako u sklopu uređenja ukloniti postojeće New Jersey betonske ograde i postaviti pomične aluminijske ograde s logom Grada Splita, a izradit će se, montirati i obojati i novi aluminijski stupići s logom grada. Također će se sanirati asfalt na mjestima gdje postoje oštećenja, udubljenja ili rupe te će se postaviti granitne kocke na mjestima gdje nedostaju. Aluminijska ograda i stupići s logom grada postavit će se i na Starom placu, a uklonit će se postojeće betonske bubamare te će se sanirati asfalt na mjestima oštećenja. Isto tako, nabavit će se i ugraditi travna rešetka oko stabala. 

‘Radovi koji se izvode na uređenju ova dva parkirališta nisu zahtjevni, ali ih je potrebno napraviti kako bi se parkiralište osvježilo i dodatno uredilo obzirom da je riječ o dva parkirališta koja imaju veliku dnevnu izmjenu vozila. Kontinuirano ulažemo u podizanje kvalitete naše usluge pa osim izgradnje i sanacije garaža, dodatno uređujemo i izvanulična parkirališta’, rekao je Davor Matošić, direktor Split parkinga.

Za izvođača je postupkom javne nabave izabrana tvrtka Point Split d.o.o. Vrijednost radova iznosi 58.199,00 eura bez PDV-a.

Ako vremenski uvjeti budu nepovoljni, radovi će započeti prvi idući dan kada to bude moguće.

 

Share.

Leave A Reply