Obilježen Dan splitskog KBC-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Davne 1993. godine, 15. veljače, formalno je osnovan Klinički bolnički centar Split kada su se u jedinstvenu zdravstvenu ustanovu spojile bolnica na Firulama, nekadašnja vojna bolnica na Križinama i “Splitske toplice”. Danas, 30 godina kasnije, svečano je obilježen jubilarni Dan splitskog KBC-a, a čemu su prisustvovali brojni uzvanici među kojima i ministar zdravstva Vili Beroš, čelnik Upravnog vijeća KBC-a Jugoslav Bagatin, gradonačelnik Ivica Puljak, župan Blaženko Boban, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Velić Frankopan te Slobodan Marendić, načelnik PU Splitsko-dalmatinske. Sve uzvanike pozdravio je domaćin, ravnatelj Julije Meštrović koji je ukratko prezentirao aktualne projekte KBC-a, kao i buduće planove razvoja kliničkog centra.

„KBC Split strateški je najvažnija hrvatska zdravstvena ustanova. Ljeti i najopterećenija domaća bolnica. Od Trsta do Atene najveći smo poslodavac i zdravstvena ustanova, kako po broju, tako i po kvaliteti zaposlenika koji pružaju vrhunsku zdravstvenu zaštitu. Samo ove godine u novu opremu uložit ćemo preko 8 milijuna eura. Nikad veće investicije u povijesti naše ustanove. Puno i naporno radimo te stoga velika hvala svim našim djelatnicima“, poručio je ravnatelj Meštrović. U ime građana grada pod Marjanom zahvalu na svemu ono im što pružaju u zaštiti zdravlja, vrijednim djelatnicima KBC-a zahvalio se gradonačelnik Puljak.

„Kao čovjek impresioniran sam stručnošću i profesionalnošću koje iskazuju djelatnici splitske bolnice. Također, impresioniran sam toplinom i ljudskošću s kojom svakodnevno radite sa svojim pacijentima. To je nešto što se ne uči na fakultetu. Čestitam na svemu postignutome i na ambicijama koje KBC ima u pogledu infrastrukturnog i znanstvenog razvoja“, kazao je gradonačelnik Puljak. Resorni ministar, Vili Beroš, također je uputio prigodne čestitarske riječi.

„Ponosni smo na vaš rad. Slijedi nam proces u kojem moramo iznjedriti bolji nacionalni zdravstveni sustav. Jačanje primarne zdravstvene zaštite i rano otkrivanje bolesti je temeljni cilj reforme pred nama. Pacijent je glavni fokus reforme i reorganizacije cijelog zdravstvenog sustava“, najavio je ministar.

Share.

Leave A Reply