Sanacije luka i plaža u Dalmaciji: Potpisani ugovori vrijedni preko 10 mil. kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ove je godine osiguralo 88 milijuna kuna za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka i pomorskog dobra u svim primorskim županijama. Ugovori i sporazumi vrijedni 10.7 milijuna kuna potpisani su u Šibeniku za niz projekata u županiji.

Od izgradnje otočne luke u Prvić Šepurinama do uređenja prostora na pomorskom dobru, šetnice u Skradinu ili parkirališta u Murteru, zahvaljujući sredstvima resornoga ministarstva mijenja se obalni prostor duž županije.- prenosi HRT
– Grad Šibenik, uz pomoć ministarstva i uz sudjelovanje vlastitih sredstava, rješava područje plaže Sv.Mihovil u Raslini, pokazuje to kako Grad Šibenik vodi računa o svakom dijelu velikog administrativnog područja grada Šibenika, kaže Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.
U Skradinu će se urediti šetnica uz plažu Pionir, no nije to jedini projekt za koji stiže novac iz ministarstva.
– Ima još jedan projekt koji nismo odobrili, koji treba nadodati na ovih 10 milijuna i 750 tisuća kuna, to je obnova lučkog područja u Skradinu. Čekamo da se proglasi komunalna luka, to je u postupku i čim ta sredstva dođu, mi ćemo odobriti još dodatna 2 milijuna za Skradin, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Uz novac iz županijske i državne, uskoro u Šibenik stiže i onaj iz europske blagajne. Investicijom od ukupno 280 milijuna kuna napokon će se urediti područje teretne luke i izgraditi dugoočekivani putničko-pomorski terminal na Gatu Vrulje.

– Što je tako jedna izuzetno velika i bitna stavka i svi smo to već dugo očekivali i sad smo došli kraju, pri početku radova terminala za koji vjerujem da će početi negdje na jesen, nakon sezone, rekao je Goran Pauk, šibensko-kninski župan.
Promijenit će to nabolje vizuru grada s mora, kao što se dogodilo i s novouređenom šibenskom komunalnom lukom Vrnaža. Ona je, istaknuto je, ogledni primjer kako osigurati infrastrukturu potrebnu lokalnom stanovništvu.

Share.

Leave A Reply