Split 3 dobio polupodzemne spremnike na četiri lokacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čistoća d.o.o Split nastavlja s ugradnjom polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima. Novi spremnici ugrađeni su na četiri lokacije u Getaldićevoj ulici te su otvoreni na korištenje stanovnicima tog kotara. Na svakoj od lokacija građani mogu odložiti četiri vrste otpada, miješani komunalni otpad, papir, biootpad te plastiku, metal i tetrapak.

Prvi polupodzemni spremnici u gradskom kotaru Split 3 postavljeni su i otvoreni kod kućnih brojeva 11, 17, 23, 31 u Ulici Marina Getaldića.

– Nastavljamo raditi na infrastrukturi novog sustava gospodarenja otpadom, stoga će do kraja ljeta ove godine biti postavljeno ukupno 385 polupodzemnih spremnika, a tijekom sljedeće godine još dodatnih 400. Jedan polupodzemni spremnik mijenja čak pet klasičnih kontejnera, a njihovom ugradnjom smanjujemo neugodne mirise i neurednost površina – istaknuo je Andrija Čaljkušić, glavni analitičar Operativno tehničke službe Čistoće d.o.o. Split, zadužen za koordinaciju i postavljanje polupodzemnih spremnika.   

Stanovnici Plokita spremnike su dobili na 12 lokacija, na Kmanu su otvoreni na četiri mjesta, Lovretu na osam, a u Bolu na devet lokacija. Splićani na raspolaganju imaju spremnike i u kotarima Varoš, Grad, Lučac Manuš, Bačvice i Spinut. Posljednji spremnici otvoreni za građane nalaze se na Lokvama, Gripama, Kocunaru i Sućidru.

Spremnici s crnim poklopcem namijenjeni su odlaganju miješanog komunalnog otpada, oni s plavim poklopcem za papir, spremnici sa žutim poklopcem za plastičnu, metalnu i tetrapak ambalažu, dok se u spremnike sa smeđim poklopcem odlaže biootpad. Građani stakleni otpad nastavljaju odlagati u tamno zelene spremnike na zelenim otocima, dok tekstil, obuću i veće količine otpada mogu odlagati na reciklažnim dvorištima Karepovac Orišac, Pujanke i Kopilica ili mobilnim reciklažnim dvorištima.

– Odgovornost i dužnost svakog građanina Splita jest odvojiti otpad u vlastitom kućanstvu i tako smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada. Povećanjem količine odvojenog otpada Split će biti uredniji i čišći grad – poručuju iz Čistoće d.o.o. Split.

Share.

Leave A Reply