Trajekt Oliver uskoro isplovljava prema Veloj Luci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Brodogradilištu Viktor Lenac, novi brod Jadrolinije dobio je svoje novo ruho, a na oplati se istaknulo slavno ime “Oliver” u čast prerano preminulog pjevača i glazbenika Olivera Dragojevića.

Brod, koji će nositi ime “Oliver”, bit će zadužen za održavanje državne trajektne linije Split – Vela Luka – Ubli. No, ono što čini ovaj brod posebnim jest činjenica da će tijekom svojih redovnih plovidbi često pristajati u rodnom mjestu Olivera Dragojevića, pružajući priliku mnogima da osjete povezanost s glazbenom baštinom koju je Oliver ostavio. Očekuje se da će za nekoliko tjedana, kada završe finalni pripremni radovi, krenuti na svoj prvi put iz Brodogradilišta Viktor Lenac. Zatim će sredinom travnja započeti redovne plovidbe na liniji od Splita do Oliverovog rodnog mjesta.

Nakon što je prošle godine stigao u Hrvatsku iz Grčke, novi brod Jadrolinije doživio je značajnu transformaciju u Brodogradilištu Viktor Lenac. Upravo je u tom brodogradilištu novo ruho dobio trajekt koji će sada nositi slavno ime “Oliver” u čast legendarnog hrvatskog pjevača Olivera Dragojevića, prenosi Zadarski list.

Share.

Leave A Reply