U Brodosplitu porinuće broda za krstarenja vodama Antarktike i Arktika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Brodograđevnoj industriji Split u četvrtak u popodnevnim satima bit će održano porinuće novogradnje 485, putničkog broda za krstarenja polarnim područjima, koji će nositi ime Janssonius. 

Riječ je o brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren za krajnjeg naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions, koja je specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik. Brod je dugačak 108,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 194 putnika smještenih u 81 kabina, o kojima će se brinuti 78 članova posade.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih ledenim morima, Oceanwide Expeditions promovira male, fleksibilne ture koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama, krajolicima i povijesnim znamenitostima. Brod za krstarenja polarnim područjima gradi se u klasi LR PC6, koji ispunjava posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila Polar Class 6, i na raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu 2021/2022. godine.

izvor:dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply