U Splitu održana ekološka akcija čišćenja podmorja na splitskoj plaži Gusar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Udruge studenata Sveučilišnog odjela za studije mora Oceanus održana je ekološka akcija čišćenja podmorja na splitskoj plaži Gusar (obuhvaćen je prostor između vanjskog mula lučice Spinut do početka bazena lučice Mornar).

Akcija je održana u suradnji sa MNK Hajduk Split, u sklopu projekta ZA BOLJI SVIT – HAJDUK SPLIT. Cilj projekta je podizanje svijesti građana i odgovornosti o aktualnom problemu odlaganja otpada. Odvoz prikupljenog otpada obavit će djelatnici Čistoće, a također su donirali platnene vreće s magnetima, vrećicama i uputama za odvajanje otpada.

HNK Hajduk službeno je na ovoj manifestaciji predstavio i zeleni dres za nadolazeću sezonu. 
Zeleni dres izrađen je od 100% reciklirane plastike, certificirane prema standardu “Global Recycled Standard”. Za izradu jednog dresa koristi se 13 recikliranih plastičnih boca od 0,5L.

Prednja strana dresa izrađena je od posebne eko tehnološke tkanine koja prati koncept “body mapping”, a na samom dresu postoje perforacije (rupice) na mjestima gdje se sportaši najviše znoje, što pruža poseban vizualni efekt i istovremeno poboljšava ventilaciju.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply