Bijelima zbog derbija ozbiljna kazna? Evo što na Poljudu mogu očekivati

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kazna je kuvertirana u Disciplinskoj komisiji HNS, doduše još nije objavljena, nije službena i vjerojatno će danas biti obznanjena.

Kazne za incidente tijekom utakmice Hajduk – Dinamo (2:2) još nisu objavljene, dugo se već čeka nakon derbija koji je odigran 21. listopada, ali bi trebale konačno danas biti obznanjene.

Špekuliramo, kako se to kaže iz dobro upućenih izvora, kako će to za Hajduk biti novčana kazna, u rasponu iznad 50 tisuća, ali manje od stotinu tisuća kuna.

Uz posljednje i bezuvjetno upozorenje kako će idući put kazna glasiti – pražnjenje tribina, barem jednog dijela.

Bit će kažnjen i Dinamo, nesumnjivo, zbog bacanja signalnih raketa prema dijelu publike, ali manje, jer je posao organizatora na Hajduku i kako su uopće unijeli te rekvizite na stadion?!

Hajdukovo je breme preko 100 baklji što su upaljene tijekom derbija, a utakmica je bila i prekinuta u trajanju od nekoliko minuta zbog dimne zavjese.

Dosta su se članovi Disciplinske komisije konzultirali, prikupljali građu, tjednima već, pod predsjedanjem Damira Katića, odvjetnika iz Zagreba (uz njega su još četvorica članova). Naum im je da se usuglase, da im odluke budu jednoglasne, a ne da se preglasavaju, pa je i to utjecalo da se odlučivanje protegne.

Danas bi trebali definirati odluku, koja po svemu sudeći, neće biti toliko drastična za Hajduk, ali uz – ponavljamo – bezuvjetno posljednje upozorenje!

Podsjetimo, situaciju “bijelima” otežava i transparent White boys, za kojega se u kancelarijama Saveza čude kako ga je to netko nakon šest godona izvukao iz skladišta ili neke garaže i izvjesio na tribinama, kad je izričito po propisima UEFA nedopušten i izražava oblik rasizma.

Disciplinska komisija HNS (koja je na sceni dok se ne izabere disciplinski sudac, nakon Krešimira Vlajčevića i Saše Pavličića Bekića), još uvijek prikuplja građu s policije i dokaze glede incidenta u svečanoj loži, kad su prijave zaradili Ivan Kos, Mario Branco i Marko Erceg iz Hajduka, te Krešimir Antolić i Matej Škegro iz Dinama (dočim je Tomislav Svetina oslobođen postupka).

Tek ćemo vidjeti kakav će se o njima donijeti sud, danas ili će se pak ponovno odgoditi presuda u kancelarijama HNS-a.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: